Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Felmérés energiatakarékos izzók használatáról

Tisztelt Tagjaink, Magyarországon élő lupusz és más autoimmun betegséggel élő betegtársaink!

Magyarország az Európai Unióval összhangban úgy döntött, hogy a hagyományos izzók gyártását és forgalmazását megszünteti. Sajnos azonban az SLE / autoimmun betegek számára az energiatakarékos izzók veszélyt jelenthetnek, ezért a Lupus Europe, karöltve megannyi tagszervezettel úgy döntött, hogy felemeli szavát a döntés ellen és képviseli a betegek érdekeit. A történetnek még nincs vége, 2014-ben újabb felülvizsgálata lesz a tilalomnak.
A következő kérdőív kitöltésével kérem a magyarországi lupusz és más autoimmun betegeket, hogy nyilatkozzanak az energiatakarékos izzók használatáról. A kérdőív kiértékelése után egy tanulmány fog készülni, amit eljuttatunk az európai ernyőszervezetünknek ill. a magyarországi döntéshozóknak.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy sajnos Magyarországon ma az emberek és főleg a rokkantnyugdíjból (rehabilitációs járulékból) élők számára az energiatakarékos izzók megvásárlása – azok jelentősen magasabb költsége miatt is – problémát jelenthet, kérdőívünk erre a tényre is felhívja a figyelmet a döntéshozók felé!

A kérdőív kitöltési határideje 2013.05.31.

A kérdőív Facebook oldalunkon található: www.facebook.com/lupuszegyesulet

Kérdés:
használ Ön energiatakarékos izzót a hagyományos izzók helyett?

1. Nem vásároltam még energiatakarékos izzót (de anyagilag megtehetném), mellékhatásokról nem tudok nyilatkozni.
2. Nem vásároltam még energiatakarékos izzót, mert nem tehetem meg annak jóval magasabb költsége miatt, mellékhatásról nem tudok nyilatkozni.
3. Nem vásároltam még energiatakarékos izzót, mert nem tehetem meg annak jóval magasabb költsége miatt, de máshol (pl. munkahelyemen) jelentkeztek a betegségemmel összefüggő mellékhatások.
4. Vásároltam már energiatakarékos izzót, használom és nincsenek mellékhatások a betegségemmel összefüggésben.
5. Vásároltam már energiatakarékos izzót, de nem használhatom az általa okozott betegségtünetek miatt.

(Válaszolni Facebook oldalunkon lehet.)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató