Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi betegfórumunkról

2013. évi első betegfórumunk április 6-án volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának előadótermében. Az OEP székháza nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, de a vidékről autóbusszal vagy vonattal érkező vendégeink is könnyen el tudtak jutni a helyszínre. A betegfórumunkon résztvevők jegyzettömböt, tollat, frissítőt és Pillangó alakú mézeskalácsot kaptak.
Ezen a szombat délutánon kettő orvosi előadást hallhattunk, mindkét előadónk a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáról érkezett.
Első előadónk Dr. Kárpáti Sarolta tanszékvezető egyetemi tanár volt. Professzornő az SLE bőrtüneteiről tartott vetítéssel egybekötött előadást, majd válaszolt feltett kérdéseinkre. Professzornőtől egy értékes előadást hallhattunk, köszönet érte!
A második előadás kezdete előtt Purgel Zoltán elnök köszöntötte a résztvevők között Pártos Csilla művésznőt.
Második előadónk Dr. Wikonkál Norbert egyetemi docens Úr volt, előadását Vasculitis és lupus címmel. tartotta meg. Ezúton is köszönjük Docens Úr humoros, a betegek számára is könnyen érthető előadását!
Az orvosi előadásokat videóra rögzítettük, hogy azon tagjaink is meg tudják nézni, akik a távolság vagy egészségügyi okok miatt nem tudtak eljönni betegfórumunkra. A filmeket a stúdió utómunkálatok után publikáljuk weblapunkon és DVD kiadványt készítünk.
15.30 órakor a Magyar Lupus Egyesület közgyűlése következet, amely sajnos annyira elhúzódott, hogy Egyesületi óra programunkat nem tudtuk megtartani. (Egyesületi óra elnevezéssel egy új kezdeményezést indítottunk, az orvosi előadások után van egy óra „klubfoglalkozás”, ahol megbeszéljük az egyesület híreit, lehetőség van tapasztalatcserére, közös problémamegoldásra, stb…)
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat.
Következő betegfórumunk 2013. október 19-én lesz, programok és információk ide kattintva. Sok szeretettel várunk mindenkit erre a programunkra is!


Betegfórumaink helyszíne az Országos Egészségbiztosítási Pénztár székháza


Dr. Wikonkál Norbert egyetemi docens, SE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika


Előadás közben…

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató