Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi betegfórumunkról

2011. évi harmadik betegfórumunkat november 26-án, szombati napon tartottuk az Országos Egészségbiztosítási Pénztár székházának előadótermében. Minden vendégünk a regisztrációt követően Mikuláscsomagot és lepke formájú mézeskalácsot kapott ajándékba. A sok-sok mézes lepkét Bera Istvánné tagunk készítette, köszönet érte!
13.30 órától kezdődtek programjaink, első előadónk Dr. Nékám Kristóf Professzor Úr volt, aki az Allergiák és autoimmun betegségek címmel tartott kiváló előadást.
Rövid szünetet követően, 14.30 órától Dr. Nagy György Adjunktus Úr előadása következett Újdonságok az SLE patomechanizmusában és kezelésében címmel. Adjunktus Úr a betegek számára is könnyen érthetően ismertette betegségünket, és azokat az új terápiás lehetőségeket is, amelyek már Magyarországon is – igaz, nehezen de – elérhetőek.
Mindkét előadónk a Budai Irgalmasrendi Kórházból érkezett, s mindketten a Magyar Lupus Egyesület tiszteletbeli tagjai. Értékes előadásokat hallhattunk, köszönjük! Mindkét előadás tagjaink számára elérhető weboldalunkon, valamint DVD-nken. Így azok a tagjaink is meg tudják nézni, akik a nagy távolság, vagy egyéb okok miatt nem tudtak eljönni betegfórumunkra.
A nap zárásakor egyesületünk „Mikulásai” meglátogatták az ORFI Klinikai Immunológiai, Felnőtt- és Gyermek-reumatológia Osztályát (Dr. Kiss Emese főorvosnő osztálya), s az osztályon ápolt gyerekeknek a közelgő Mikulásnapra csomagokat adtak át.
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy egész évben rendelkezésünkre bocsájtotta az OEP előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat. Főigazgatónő engedélyezte erre az évre is a helyiség használatát, melyet még egyszer – valamennyi autoimmun betegtársam nevében is – köszönök!
2012-ben is három alkalommal lesz betegfórumunk, az első március 31-én, a második szeptember 29-én, a harmadik pedig december 1-jén.
Sok szeretettel várok mindenkit ebben az évben is programjainkra, melyek mindenki számára ingyenesek.

Purgel Zoltán


Dr. Nékám Kristóf egyetemi magántanár
(Fotó: Purgel Zoltán)


Dr. Nagy György egyetemi adjunktus
(Fotó: Purgel Zoltán)


Bera Istvánné mézes lepkéi
(Fotó: Purgel Zoltán)


(Fotó: Purgel Zoltán)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató