Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Önkéntes fórum augusztusban

Köszönjük az eddig önkéntes jelentkezők segítségének felajánlását! Augusztusban Budapesten tartunk egy önkéntes fórumot, ahol megbeszéljük a jelentkezőkkel, hogy milyen területen, milyen feladatok elvégzésével tudnák a Magyar Lupus Egyesületet segíteni. A lentebb felsorolt feladatok elvégzéséhez keresünk önkénteseket, jelentkezni Purgel Zoltánnál a (30)349-1100 telefonszámon vagy a zoltan@purgel.hu e-mail címen lehet. A pontos időpontról és helyszínről később tájékoztatjuk a jelentkezőket.  

Önkénteseket keresünk!

A Magyar Lupus Egyesület önkénteseket keres céljai eléréséhez, az autoimmun betegeket segítő közhasznú szolgáltatásainak még magasabb szintre emeléséhez.
Olyan 18 év feletti munkatársakat keresünk, akik másokért (s nemcsak magáért és családjáért, hanem) a magyar autoimmun betegek közösségéért cselekedni képesek, s akik hisznek az önként mások javára ellenszolgáltatás nélkül végzett munka fontosságában.
Az önkéntes munkáért civil szervezetünk nem tud ellenszolgáltatást (fizetést) nyújtani. Az egyesületünkhöz csatlakozó önkéntesekkel szerződést kötünk, s az elvégzett munkáról igazolást állítunk ki.

Az alábbi feladatok elvégzéséhez keresünk munkatársakat:

1. Plakátok kihelyezése
Egyesületünk egy százalékos plakátjainak kihelyezése forgalmas közterületeken (hirdetőtáblák, tömegközlekedési megállók, egészségügyi intézmények, stb…), elsősorban Budapesten.

2. Magyar-angol fordítás
Weboldalainkat szeretnél minél több angol nyelvű tartalommal ellátni, s ehhez keresünk olyan munkatársakat, akik tapasztalt angol nyelvtudással rendelkeznek. A munka elvégzéséhez saját számítógép szükséges, a kapcsolattartás civil szervezetünkkel e-mailen történik.

3. Nemzetközi kapcsolattartó
Szeretnénk európai nemzetközi kapcsolatainkat tovább erősíteni, s új tengerentúli kapcsolatokat kialakítani más lupus szervezetekkel. Ehhez keresünk olyan munkatársakat, akik az angol nyelvű levelezés és kapcsolatépítés mellett külföldi konferenciákon és értekezleteken is részt vennének. Elsősorban olyan lupusz betegségben szenvedő önkéntesek jelentkezését várjuk, akik nem csak önállóan, hanem team-ben is dolgozni tudnak.

4. Adatbázis gyűjtés
Otthon, saját számítógépen, Excel programban végezhető munkára keresünk önkénteseket, az internet segítségével végezhető adatbázis gyűjtési feladatokra. Ezzel a feladattal civil szervezetünk még több orvos- és támogató partnert szeretne megcélozni. Szeretnénk, ha ingyenes kiadványaink partner orvosainkon keresztül még több autoimmun beteghez eljutnának, s szeretnénk leendő támogatókat is felkutatni.

5. Tagnyilvántartás
Tagnyilvántartó rendszerünkön hamarosan fejlesztéseket hajtunk végre, így gyorsabbá válhat a tagfelvétel is. Olyan munkatársat keresünk, akik saját számítógépén egy internetes felületre belépve koordinálná az új és leendő tagok adatait, tagdíjfizetését, a tagsággal kapcsolatos egyéb ügyek intézését. A munka elvégzéséhez saját számítógép szükséges, a kapcsolattartás civil szervezetünkkel e-mailen történik.

6. Területi képviselő
Olyan területi képviselő munkatársakat keresünk, akik lupusz betegségben szenvednek, s egyesületünk tagjai. Feladatuk a hozzájuk forduló lupusz betegek ingyenes segítése (orvos ajánlás, egyesületi információk, saját tapasztalatok, stb.). Bevétel orientált tevékenység a képviselőkhöz forduló betegek körében nem végezhető! Szeretnénk, ha Magyarország minél több régiójában lennének képviselő munkatársak. A munka elvégzéséhez saját számítógép szükséges, a kapcsolattartás civil szervezetünkkel e-mailen történik. Területi képviselő munkatársunknak lupusz.hu végződésű e-mail címet biztosítunk, s ezt és mobiltelefonját nyilvánosságra hozzuk weboldalunkon és nyomtatott kiadványainkon.

7. Forrásmenedzsment
Szeretnénk az egyesületünk által alapított Dr. Kaposi Mór Alapból rászoruló autoimmun betegek gyógyszerköltségeihez hozzájárulni. Ahhoz, hogy az Alap el tudjon indulni, magyarországi és külföldi támogatókra van szükségünk. Olyan munkatársat keresünk, aki levélben megkeres lehetséges támogató magánszemélyeket és vállalkozásokat, esetleges személyes találkozókon részt tud venni. (A felmerülő költségeket megtéríti egyesületünk.) Várjuk tapasztalt és lelkes önkéntesek jelentkezését erre a feladatra!

8. „Minden más”
Elsősorban tagjaink javaslatait várjuk olyan új szolgáltatások megvalósításához, amely még nem elérhető magyar autoimmun betegek számára. Ha úgy látja, hogy meg tud egy önálló – az autoimmun betegeket segítő – projektet valósítani egyesületünk keretein belül, írja meg ötletét, s jelentkezzen elérhetőségeinken!

Az egyes feladatokra jelentkezni lehet a Magyar Lupus Egyesület elnökénél – Purgel Zoltánnál – a zoltan@purgel.hu e-mail címen vagy a (30)349-1100 mobilszámon.

„Sokunkat a hitünk, meggyőződésünk. Sokan azért vállalnak önkéntes munkát, mert jó, nagyon jó egy közösséghez tartozni, amely hasznos, értelmes célokat követ, s amellyel a leendő önkéntes egyetért. Mások azért dolgoznak önkéntesként, mert szeretnének egy közös célt, például környezetük megszépülését elérni. Megint mások szociálisan érzékenyek, és a bajba jutottaknak, elesetteknek akarnak segíteni. Ezerféle motívum alapján vállalhatunk önkéntes munkát, mások javára, fizetség nélkül. Csak azt kell tudnunk: ez a munka is felelősségteljes munka, ezt is jól kell végezni, nem lehet arra hivatkoznunk, mert nem kapunk ellenszolgáltatást, ezért csak tessék-lássék munkát végzünk. Nem, az önkéntesség és az eredményesség összefügg: szeretnénk megtapasztalni annak örömét, hogy időt, tudást, energiát áldoztunk arra, amit vállaltunk.”

 

 

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató