Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Önkéntes fórumok

 

Helyszín: Országos Egészségbiztosítási pénztár székháza Budapest, Váci út 73/a

Időpontok:

  • 2015. február 28. (szombat) 15.30 óra
  • 2015. március 28. (szombat) 15.30 óra

A Magyar Lupus Egyesület önkénteseket keres céljai eléréséhez, az autoimmun betegeket segítő közhasznú szolgáltatásainak még magasabb szintre emeléséhez.
Olyan 18 év feletti munkatársakat keresünk, akik másokért (s nemcsak magáért és családjáért, hanem) a magyar autoimmun betegek közösségéért cselekedni képesek, s akik hisznek az önként mások javára ellenszolgáltatás nélkül végzett munka fontosságában.
Az önkéntes munkáért civil szervezetünk nem tud ellenszolgáltatást (fizetést) nyújtani. Az egyesületünkhöz csatlakozó önkéntesekkel szerződést kötünk, s az elvégzett munkáról igazolást állítunk ki.
Az alábbi feladatok elvégzéséhez keresünk munkatársakat:

1. Általános levelezés (3 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra.
Feladat: a Magyar Lupus Egyesület elektronikus levelezőrendszerébe belépve válaszolni a beérkező e-mailekre, elsősorban a betegtársaktól érkező kérdésekre.
A Magyar Lupus Egyesület facebook oldalrára belépve válaszolni a bejövő kérdésekre, kommentekre.
A Magyar Lupus Egyesület weboldalán válaszolni a beérkező kérdésekre, „kérdés” témájú hozzászólásokra. 
Az erre a feladatra jelentkező önkénteseink hozzáférést kapnak levelezőrendszerünkhöz. Privát gmail-es e-mail címre van szükség.

2. Tagnyilvántartás vezetése (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra.
Feladat: a Magyar Lupus Egyesület elektronikus tagnyilvántartó rendszerébe belépve kezelni a nyilvántartott adatokat, a tagdíjfizetéseket, TAG KAPU hozzáféréseket. Az elektronikus tagnyilvántartó rendszerrel párhuzamosan Excel dokumentumban vezetni a tagnyilvántartást.
Az erre a feladatra jelentkező önkénteseink hozzáférést kapnak levelezőrendszerünkhöz, amelyhez egy privát gmail-es e-mail címre van szükség.

3. Magyar-angol fordítás (3 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra
Weboldalainkat szeretnénk minél több angol nyelvű tartalommal ellátni, s ehhez keresünk olyan munkatársakat, akik tapasztalt angol nyelvtudással rendelkeznek. A munka elvégzéséhez saját számítógép szükséges, a kapcsolattartás civil szervezetünkkel e-mailen történik.
Angol nyelvű írások fordítása is feladat lenne.

4. Nemzetközi levelezés, kapcsolattartás (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra.
Szeretnénk európai nemzetközi kapcsolatainkat tovább erősíteni, s új tengerentúli kapcsolatokat kialakítani más lupus szervezetekkel. Ehhez keresünk olyan munkatársakat, akik az angol nyelvű levelezés és kapcsolatépítés mellett külföldi konferenciákon és értekezleteken is részt vennének. Elsősorban olyan lupusz betegséggel élő önkéntesek jelentkezését várjuk, akik nem csak önállóan, hanem team-ben is dolgozni tudnak. Az erre a feladatra jelentkező önkénteseink hozzáférést kapnak levelezőrendszerünkhöz, amelyhez egy privát gmail-es e-mail címre van szükség.

5. Adatbázis gyűjtés (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 2 óra
Otthon, saját számítógépen, Excel programban végezhető munkára keresünk önkénteseket, az internet segítségével végezhető adatbázis gyűjtési feladatokra. Ezzel a feladattal civil szervezetünk még több orvos- és támogató partnert szeretne megcélozni. Szeretnénk, ha ingyenes kiadványaink partner orvosainkon keresztül még több autoimmun beteghez eljutnának, s szeretnénk leendő támogatókat is felkutatni.

6. Forrásmenedzsment (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 3 óra
Szeretnénk az egyesületünk által alapított Dr. Kaposi Mór Alapból rászoruló autoimmun betegek gyógyszerköltségeihez hozzájárulni. Ahhoz, hogy az Alap el tudjon indulni, magyarországi és külföldi támogatókra van szükségünk. Olyan munkatársat keresünk, aki levélben megkeres lehetséges támogató magánszemélyeket és vállalkozásokat, esetleges személyes találkozókon részt tud venni. (A felmerülő költségeket megtéríti egyesületünk.) Várjuk tapasztalt és lelkes önkéntesek jelentkezését erre a feladatra!

7. Pályázati ügyintéző (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 2 óra
A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatain és egyéb hazai- és Európai Uniós pályázatokon való részvétel, pályázatok írása, szerződéskötési folyamat és a pénzügyi- és szakmai beszámolók elkészítése. További feladat pályázati lehetőségek felkutatása. Olyan önkéntes munkatársat keresünk, aki jártas ezen a téren, s önállóan tudja végezni feladatát.
 
8. „Egy százalék” menedzser (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra.
A Magyar Lupus Egyesület egy százalékos kampányának koordinálása, ingyenes hirdetési felületek és egyéb megjelenési lehetőségek felkutatása. Cél, hogy növekedjen az Egyesületünk számára felajánlott egy százalékok száma úgy, hogy nem tudunk fizetett csatornákon megjelenni.

9. Területi képviselő (10 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 2 óra.
Olyan területi képviselő munkatársakat keresünk, akik lupusz betegséggel élnek, s egyesületünk tagjai. Feladatuk a hozzájuk forduló lupusz betegek segítése (orvos ajánlás, egyesületi információk, saját tapasztalatok, stb.). Bevétel orientált tevékenység a képviselőkhöz forduló betegek körében nem végezhető! Szeretnénk, ha Magyarország minél több régiójában lennének képviselő munkatársak. A munka elvégzéséhez saját számítógép szükséges, a kapcsolattartás civil szervezetünkkel e-mailen történik. Területi képviselő munkatársunknak lupusz.hu végződésű e-mail címet biztosítunk, s ezt és saját mobiltelefonját nyilvánosságra hozzuk weboldalunkon és nyomtatott kiadványainkon.

10. Képviselő (1 fő)
Elfoglaltság: havonta egyszer kb. 6 óra.
Olyan munkatársat keresünk erre a feladatra, akik részt vennének azokon a rendezvényeken, amelyekre a Magyar Lupus Egyesületet meghívják. Ilyen rendezvény például más civil szervezetek betegfórumai, állami intézmények tájékoztató programjai, konferenciák, az egyesület képviselete egyéb rendezvényeken.

11. Videó felvétel készítés (1 fő)
Elfoglaltság: évente kb. 50 óra.
A betegfórumainkon való orvosi előadások rögzítése videókamerával, majd a videóanyag vágása, feliratozása, prezentáció elhelyezése a felvételen, a kész videó kovertálása webre optimalizálva. Évente 3 alkalommal van rendezvényünk, önkéntesünknek ezeken a napokon kellene eljönni, rögzíteni saját kamerájával a programokat, majd otthonában a videó utómunkálatokat elvégezni.
 
12. Weboldal menedzser (2 fő)
Elfoglaltság: hetente kb. 4 óra.
Az egyesület CMS weboldalainak karbantartása, új hírek elhelyezése, új webes szolgáltatások megtervezése és kivitelezése.
Az egyesület YouTube csatornájának és Facebook oldalának felügyelete, új tartalmak publikálása. 

13. „Minden más”
Elsősorban tagjaink javaslatait várjuk olyan új szolgáltatások megvalósításához, amely még nem elérhető magyar autoimmun betegek számára. Ha úgy látja, hogy meg tud egy önálló – az autoimmun betegeket segítő – projektet valósítani egyesületünk keretein belül, írja meg ötletét, s jelentkezzen elérhetőségeinken!

Az egyes feladatokra jelentkezni lehet a Magyar Lupus Egyesület önkéntes fórumain vagy Purgel Zoltánnál – a zoltan@purgel.hu e-mail címen vagy a (30)349-1100 mobilszámon.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató