Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Tagdíj fizetés, változások a tagsági formákban, legyél Te is tagja a Magyar Lupus Egyesületnek

Kérjük tagjainkat, hogy egyesületünk zökkenőmentes működése érdekében 2024. január 31-ig egyenlítsék ki a tagdíjat. Az egyesületi tagdíj bevételünket kizárólag működési költségeink finanszírozására használjuk fel, pl. postaköltség, telefonköltség, weboldalak fenntartás, nyomtatványok, könyvelő, bankszámla fenntartása, stb.

A 2023. május 13-i közgyűlésen döntöttünk a tagsági formák átalakításáról, a tagdíj összegének módosításáról, hiszen az előző már 16 éve van érvényben, s ez idő alatt sok minden változott. Például ma már nem érdemes például különbséget tenni postai és online kapcsolattartási módok között, mert ma már szinte mindenkinek van internetes hozzáférése. Egyesületünk úgy döntött, hogy a postai- és nyomdai kiadásaink visszaszorítása érdekében elsősorban online kapcsolattartásra törekszik, s csak a legszükségesebb esetben történne postai levélben történő kommunikáció. Fejlett online megjelenéssel rendelkezünk, van professzionális weboldalunk, van elektronikus hírlevél szolgáltatásunk, van Facebook oldalunk, Facebook csoportunk – minden adott, hogy ezeket részesítsük inkább előnyben. Ezért a közgyűlésen úgy döntöttünk, hogy átalakítjuk az Egyesületi tagsági formákat. Az „Aktív I.” és „Aktív II.” tagsági formákat összevontuk, ebből lett az Aktív tagság, amely ún. rendes tagság. A „Támogató I.”. a „Támogató II.” és a „Határon túl” tagságokat összevontuk, ebből lett a „Támogató” tagság, amely ún. pártoló tagság. Az „Aktív örökös” és a „Támogató örökös” tagságokat összevontuk, ebből lett az „Örökös tagság”, amely ún. pártoló tagság. A Tiszteletbeli tagsági típusokon nem változtattunk.

Az eltelt 16 év alatt a tagdíj összege sem változott. A Közgyűlés elfogadta, hogy az „Aktív tagság” és a „Támogató tagság” típusok éves díja 5.000 Ft legyen. Az „Örökös tagság” díja változatlanul 100.000 Ft egyszer befizetendő összeg marad.

Költségmegtakarítás miatt nem küldünk külön postai értesítést és készpénzátutalási megbízást (sárga csekket), kérjük tagjainkat, hogy a TAG KAPU oldalra belépve bankkártyával fizessék be a tagdíjat, vagy átutalással a 11702012-20004257 bankszámlánkra.

Sajnos költségmegtakarítási okokból megszüntettük a PayPal bankkártyás fizetési lehetőséget, s azt szeretnénk kérni tagjainktól, hogy OTP bankfiókban pénztári készpénzbefizetéssel se fizessék be a tagdíjat, mert az OTP Bank megszüntette a díjmentes készpénzbefizetési lehetőséget, s „pofátlanul” nagy összeget von le, előfordult, hogy a befizetett tagdíj összegének 40%-át. Tehát vagy átutalással, vagy Barion bankkártyás fizetéssel fizessenek.

Szomorú tény, hogy folyamatosan csökken az egyesületi tagok száma. Tudom, hogy sokan nem tudják az évi párezer Forintos tagdíjat sem fizetni. Amikor 16 évvel ezelőtt az egyesület vezetője lettem, akkor az újonnan diagnosztizált betegek nagy része belépett az egyesületbe, s sokszor az is előfordult, hogy a betegek családtagjai, rokonai is beléptek, hogy a tagdíj fizetésével támogassanak bennünket. Sajnos a taglétszám csökkenése gond akkor is, amikor pl. egy pályázat vagy támogatási kérelem során a társadalmi támogatottságot kell igazolnom. Azt szeretném kérni a betegtársaktól, hogy lépjenek be a Magyar Lupus Egyesületbe, mert a tagdíjfizetéssel azt közhasznú civil szervezetet támogatják, amelyik az ő ügyüket képviseli. (Tagjaink ezen kívül hozzáférést kapnak a csak tagjaink számára elérhető egyedülálló tartalomhoz. Tag Kapu oldalunkon a bejelentkezést követően online megtekinthető az orvosi előadások videói és Pillangó magazinjaink.)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató